Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mladić optužen da je silovao 9-godišnjek rođaka nakon rođendana

Mladić optužen da je silovao 9-godišnjek rođaka nakon rođendana
Foto: Image by 4711018 from Pixabay | Mladić optužen da je silovao 9-godišnjek rođaka nakon rođendana
N.N.

Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je 13. oktobra otužnicu protiv A. P. (30) iz Sremskih Karlovaca, osumnjičenog da je seksualno zlostavljao devetogodišnjeg dječaka iz istog mjesta, inače njegovog rođaka.

Takođe, A. P. ostaje iza rešetaka jer mu je pritvor ponovo produžen do 13. novembra, piše "Dnevnik".

Podsjetimo, prethodno mu je pritvor bio produžen do danas da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svjedoke, zbog bojazni od ponavljanja djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tokom istrage ispitani su svi svjedoci za koje je tužilaštvo smatralo da imaju neposredna saznanja neophodna za krivični postupak. Dostavljeni su i svi neophodni nalazi i mišljenja tima za sudsku psihijatriju.

A. P. se sumnjiči se da je u noći između 14. i 15. juna seksualno zlostavljao mališana. On ga je odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka - Čerat u Sremskim Karlovcima, gdje je bilo dosta gostiju, a kući ga je vratio oko četiri sata ujutro. Na putu do kuće, prema nezvaničnim saznanjima, A. P. je dječaka nosio u naručju, jer se dijete nije osjećalo dobro, a onda je, dok su prelazili preko livade, kako se sumnja, napastvovao mališana, poslije čega ga je odveo kući.

Dječak je, po povratku kući, odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci bilo sumnjivo. Kada je rekao da je duže spavao nego što je imao običaj jer ga jako boli stomak, roditelji su ga odveli kod ljekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan.

Nakon toga slučaj je prijavljen policiji.

Uprkos tome što mališan otežano govori zbog problema sa sluhom, dao je iskaz o onome što mu se dogodilo, a inspektori su, poslije toga obavili razgovor s više osoba koje su prisustvovale rođendanskom slavlju. Uzeti su brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije uhapšen je dječakov rođak A. P, koji ga je i odveo na proslavu.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni A. P. je nakon privođenja tvrdio da je bio pijan i da se ne sjeća šta se te večeri dogodilo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije