Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mladić pao sa jedrilice u Jadran, usmrtio ga propeler

Mladić pao sa jedrilice u Jadran, usmrtio ga propeler
Foto: Ilustracija | Mladić pao u Jadran, usmrtila ga jedrilica
N.N.

SPLIT - Dvadesetšestogodišnji Nijemac danas je u akvatorijumu između Šolte i Visa pao s jedrilice u more i od povreda zadobijenih od propelera umro na mjestu događaja, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je detalje o nesreći u koja se dogodila danas nešto prije podne.

"Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC 0 Rijeka) zaprimili su danas, 2.8. u 11.45 časova dojavu članova posade jedrilice 'Capella', o smrtnom stradavanju jednoga člana posade te jedrilice, tokom plovidbe kraj ostrva Šolte. O događaju su odmah obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, odakle su s ljekarskom pratnjom žurno isplovili prema poziciji nesreće", saopštili su.

"Iz MRCC Rijeka o događaju su obavijestili i Postaju pomorske i aerodromske policije Split, čiji službenici su prema mjestu nesreće isplovili s roniocima Specijalne policije MUP-RH te u pratnji zamjenice Županijskog državnog tužilaštva. Službenici LK Split i LI Milna dolaskom na poziciju teške pomorske nesreće, na oko 0.5 nM s južne strane otoka Šolte, zatekli su jedrilicu s preostalim, nepovrijeđenim članovima posade (ukupno sedam, uključujući voditelja), dok je tijelo stradalog člana posade ostalo zarobljeno ispod nivoa mora, na krmenom dijelu jedrilice, kod pogonske elise, od koje je najvjerovatnije zadobio po život opasne povrede", navode i dodaju:

"Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđeno je smrtno stradanje T.T. (rođen 1994. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je na jedrilici u vlasništvu hrvatske čartet kompanije, boravio s ostalim članovima posade, takođe njemačkim državljanima", objavilo je Ministarstvo.

Još nije poznat razlog pada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije