Ex -Yu

Mladić sa ocem radio na groblju, pa zarađeni novac trošio na drogu

Mladić sa ocem radio na groblju, pa zarađeni novac trošio na drogu
Foto: Ilustracija | Mladić sa ocem radio na groblju, pa zarađeni novac trošio na drogu

Apelacioni sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je Nikšićanin Stefan Mitrović (23) osuđen na sedmomjesečnu kaznu zatvora zbog šverca 51 grama marihuane.

Prvostepenu presudu donio je sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš, piše Pobjeda.

Prema navodima presude, tokom postupka dokazano je da je u Mitrovićevom stanu 12. decembra 2017. godine pronađena marihuana koju je namjeravao da proda.

Interesantno je da je Mitrović drogu nabavio preko društvene mreže Facebook.

On je prilikom iznošenja odbrane pred sudom rekao da je marihuanu kupio preko Facebook stranice NK kvart, sedam dana prije nego što je policija pronašla kupljenu drogu u njegovoj kući.

Mitrović je naveo da se sastao sa osobom koja stoji iza te Facebook stranice kod muzičke škole i tom prilikom kupio paketić marihuane za pet evra.

Nakon četiri dana, pošto je pomažući ocu u izgradnji grobnica zaradio 75 evra, Mitrović je ponovo kontaktirao preko Facebooka dobavljača i ovaj put kupio dvadeset paketića marihuane za 55 evra.

On je pred sudom objasnio da je veću količinu marihuane kupio kako bi se obezbijedio za sljedećih petnaest dana boravka u Šavniku, gdje je ocu trebalo da pomaže na izgradnji dvije grobnice.

Optuženi je u istrazi tvrdio da je drogu kupio za ličnu upotrebu, kao i da pije terapiju zbog psihičkih problema. Tokom sudskog postupka, ove Mitrovićeve tvrdnje pokazale su se kao neistinite.

Ipak, za sudije nije bilo logično da optuženi za boravak od petnaest dana za ličnu upotrebu obezbijedi 20 paketića marihuane.

"Imajući u vidu kontradiktorne, neuvjerljive, nelogične, pa samim tim i neosnovane navode u odbrani optuženog sud zaključuje da je optuženi drogu držao radi prodaje", navodi se u presudi.

 

Prilikom odmjeravanja visine kazne sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo mladost optuženog Mitrovića kao to što je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao navršenih 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije