Ex -Yu

Mlađi maloljetnici seksualno zlostavljali djevojčicu pa je ucjenjivali snimkom

Mlađi maloljetnici seksualno zlostavljali djevojčicu pa je ucjenjivali snimkom
Foto: N.N. | Mlađi maloljetnici seksualno zlostavljali djevojčicu pa je ucjenjivali snimkom
N.N.

BIJELO POLJE - Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju fiormiralo je spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica, zbog krivičnih djela protiv polne slobode.

"Lica su saslušana i istima je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Ošećeno lice nije saslušano, i nakon saslušanja iste, biće upućeno na pregled, koji će obaviti vještaci odgovarajuče struke. Dalje informacije nisam u mogučnosti da dam, s obzirom da su u pitanju maljoletna lica, rukovodeći se predpostavkom nevinosti, prava na pravično suđenje i prava na privatni život lica u postupku".

Ovo je za "Novosti“ izjavio portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, viši tužilac Hasan Lukač, poslije nečuvenih horor zbivanja u Beranama i seksualnog zlostavljanja djevojčice od strane nekoliko učenika OŠ „Radomir Mitrović“ u ovom gradu.

Oni su je, kako se sumnja, seksualno zlostavljali, snimili sve mobilnim telefonom, a potom je ucjenjivali prisiljavajući je da im donosi novac i zlatni nakit. Uz to, fizički su je zlostavljali, o čemu postoji medicinska dokumentacija, poslije čijeg pregleda je Osnovni državni tužilac u Beranama predmet ustupio Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Od pet maloletnika, koji se sumnjiče da su počinili po nekoliko krivični djela, dva su puštena na slobodu, jer su mlađi od 14 godina i ne mogu biti krivično gonjeni.

Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvijek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije