Ex -Yu

Krivokapić: Moj odnos prema Srebrenici je jasan

Krivokapić: Moj odnos prema Srebrenici je jasan
Foto: N.N. | "Moj odnos prema Srebrenici je jasan"

SARAJEVO - Govoreći o Rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude usvojena u Skupštini Crne Gore, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je kako ne zna da li će zaista i biti usvojena jer Vlada koju vodi nikako ne utiče na odluke Skupštine.

"Ta Rezolucija je jednim dijelom već usvojena 2009. godine kao Deklaracija. Nemojte mi zamjeriti, moram da kažem, najgore što se dešava na ovim prostorima je što te žrtve koje su nenadoknadive za porodicu se danas ponovo koriste u političke svrhe", rekao je on.

Dalje je pomenuo i ostavku ministra pravde Crne Gore Vladimira Leposavića koju je pokrenuo zbog njegovih izjava koje negiraju genocid u Srebrenici.

"Moj odnos prema Srebrenici je jasan, ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrješenja jednog ministra iako sam znao da to može biti pokušaj rušenja vlade, ali meni je bio važniji sporazum koji sam potpisao s tri lidera koalicije od toga koliko će trajati vlada", istaknuo je Krivokapić.

Zatim je naglasio da je pomirenje za nas važnije od bilo kakve svađe.

"Pogledi mržnje ne govore nikome dobro, jedina poruka je poruka ljubavi", njegove su riječi nakon današnjeg sastanka i pitanja novinara o Rezoluciji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije