Ex -Yu

Morina tvrdi da ne zna zašto mu je oduzet britanski pasoš

Morina tvrdi da ne zna zašto mu je oduzet britanski pasoš
Foto: Arhiva | Morina tvrdi da ne zna zašto mu je oduzet britanski pasoš

PRIŠTINA - Bivši pripadnik takozvane OVK Tomor Morina koji je prošle nedelje oslobođen iz ekstradicijskog pritvora u Skoplju izjavio je da ne zna zašto su makedonski vlasti zadržal njegov britanski pasoš.

"Zadržali su mi putnu ispravu, tamo je ostao britanski pasoš. Sada čekam. Nemam ništa sa Makedonijom, to ću riješiti preko britanske ambasade u Prištini ili preko advokada u Skoplju", rekao je Morina u razgovoru za kosovski portal KosovaPress.

On je prije tri nedjelje uhapšen na graničnom prelazu Blace po interpolovoj potjernici. Srbija ga tereti za ratne zločine protiv civilima na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine.

Vrhovni sud u Sjevernoj Makedoniji odbio je zahtjev za ekstradiciju Morine Srbiji uz obrazloženje da je on državljan Kosova, države koju Sjeverna Makedonija priznaje i državljanin Velike Britanije, te da su dijela za koji ga tereti Srbija počinjeni na teritoriji KiM.

Morina je bio dio takozvane OVK u zoni Dukadžinija i učestovao je u mnogim bitkama, ali posljednja za njega bila je kako navodi portal KosovaPress, bitka na Košarama, nakon ćega se preselio u Veliku Britaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije