Ex -Yu

Most i HDZ pregovarali šest sati

Most i HDZ pregovarali šest sati
Most i HDZ pregovarali šest sati

ZAGREB - Lideri HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov u ponedjeljak su, nakon gotovo šestosatnih pregovora o podršci u formiranju Vlade, pred novinare izišli zadovoljni tokom razgovora te poručili kako napreduju u dobrom smjeru, pa su nakon usaglašavanja stavova oko sedam Mostovih garancija otvorili i teme vezane za glavne programske postavke i smjernice za buduću vladu.

"Napredovali smo oko sedam tačaka koje je Most iznio još uoči izbora i mislim da smo tu blizu dogovora o svim pitanjima, zaisno o tempu njihovog provođenja", rekao je Plenković novinarima.

Upitan o podjeli resora u budućoj vladi, kazao je da je HDZ predstavio Mostu viziju buduće vlade, "od predsjednika vlade, potpredsjednika, broja ministarstava, resora".

Plenković je dodao kako na pregovorima nije bilo govora o tome koliko će ministarstava pripasti Mostu, kao ni o nagađanjima prema kojima Most želi Ministarstvo privrede.

"Nismo išli u tako detaljan razgovor", rekao je i istakao da postoje "preferencije obje stranke za neke resore", ali i dodao da će o tome pregovarati idućih dana.

Petrov je dodao da se razgovori nastavljaju ovih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije