Ex -Yu

"Možemo!" postoji tek dvije godine a imaće gradonačelnika Zagreba?

"Možemo!" postoji tek dvije godine a imaće gradonačelnika Zagreba?
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL | "Možemo!" postoji tek dvije godine a imaće gradonačelnika Zagreba?

ZAGREB - Stranka "Možemo!" definitivno predstavlja senzaciju na lokalnim izborima 2021. godine u Hrvatskoj. Naime, njihov kandidat Tomislav Tomašević, prema rezultatima izborne ankete, ubjedljivo vodi u prvom krugu za gradonačelnika Zagreba.

Tomašević u prvom krugu vodi sa nevjerovatnih 40,9 odsto glasova, dok su iza njega kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević, koja je nakon smrti Milana Bandića vršila dužnost zagrebačkog gradonačelnika, trenutno ima 14,98 odsto, a lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro iza nje je sa 12,59 odsto glasova.

Ono što je zanimljivo jeste da bi gradonačelnik Zagreb mogao postati Senf. Naime, Tomislav Tomašević dobio je nadimak Senf još u školi, jer je njegove školske prijatelje skraćeni oblik njegovog imena podsjetio na senf "Tomi", što stoji i u njegovoj biografiji objavljenoj na stranicama platforme "Zagreb je naš".

Tomašević je diplomirao je politikologiju na zagrebačkom Fakultetu političkih naula, a na britanskom Kembridžu magistrirao na području okoline, društva i razvoja, nakon čega se vratio u rodni Zagreb.

Takođe, "Možemo!" teži ka istorijskom uspjehu, a posebno treba istaći da je ova stranka postoji nešto više od dvije godine.

Naime, "Možemo!" je hrvatska politička platforma i stranka zelene ljevice nastala 2019. godine za djelovanje na izborima na nacionalnoj razini za Sabor i Evropski parlament. Na parlamentarnim izborima 2020. osvajaju 4 mjesta + 1 nezavisni kandidat kao dio zeleno-lijeve koalicije.

Krajem 2020. i tokom 2021. godine "Možemo!" je postao treća najbolje rangirana stranka na većini anketnih ispitivanja, a posebno uoči lokalnih izbora u Zagrebu gdje je Tomislav Tomašević postao ubjedljivo vodeći kandidat za prvi krug izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije