Ex -Yu

Muškarac pretukao trinaestogodišnjaka, dječak ostao bez svijesti

Muškarac pretukao trinaestogodišnjaka, dječak ostao bez svijesti
Foto: Ilustracija | Muškarac pretukao trinaestogodišnjaka, dječak ostao bez svijesti

Tranaestogodišnjaka je dječak njegovih godina ubo prstom u oko, a on mu je uzvratio odgurivanjem. Ali drugi dječak je zatim otišao po oca koji je fizički napao 13-godišnjaka, javlja "eMeđimurje".

"Došlo je do sukoba između više mlađih osoba, a kasnije se priključila i jedna starija osoba. Policijski izvidi su u tijeku", objavila je policija.

Sve se dogodilo 2. novembra kada je 13-godišnjak s grupom svojih vršnjaka slavio rođendan.

Nakon proslave kod kuće izašli su u šetnju. U Ulici kralja Tomislava, kod jednog ugostiteljskog objekta, suprotstavio im se dječak njihovih godina, navodno maskiran fantomkom. Slavljenika je ubo prstom u oko, na šta mu je on, kako piše pomenuti portal, uzvratio odgurivanjem.

Suprotstavljene strane tada su se razdvojile, a grupa djece koja je slavila rođendan krenula je dalje u šetnju. Ali već za nekoliko minuta u Sajmišnoj ulici sustigao ih je otac dječaka koji ih je ranije napao. Napao je slavljenika i udario ga u glavu, pri čemu je dječak nakratko pao u nesvijest.

Pokušao ga je, navodno, odvući i u automobil, ali on mu se uspio suprotstaviti i pobjeći do porodičnih prijatelja koji žive u blizini. Dječak je tada, umjesto na proslavi rođendana s prijateljima, s roditeljima završio na Zavodu za hitnu medicinu u Čakovcu.

(eMedjimurje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije