Ex -Yu

Muž prijetio ženi u sudnici: Ubiću te, neće četnici uzimati moj trud

Muž prijetio ženi u sudnici: Ubiću te, neće četnici uzimati moj trud
Foto: Ilustracija | Muž prijetio ženi u sudnici: Ubiću te, neće četnici uzimati moj trud

U opštinskom sudu u Splitu u ponedjeljak se odvijala dramatična situacija, pri čemu su morala da intervenišu čak tri policajca kako se ne bi realizovale prijetnje koje je jedan stariji muškarac uputio svojoj supruzi.

Ona je, naime, u ponjedeljak davala iskaz u predmetu u kojem je njen muž optužen za nasilje nad njom i djecom.

Kako piše Slobodna Dalmacija, pomorac – kapetan broda prijavljen je za produženo krivično djelo prijetnje i krivično djelo prisile prema službenoj osobi te mu je određen istražni zatvor. Tereti se da je supruzi tokom davanja iskaza svojim ponašanjem izazvao osjećaj straha i lične ugroženosti, a nakon što mu je sudija Ivana Bilušić naložila da napusti sudnicu zbog ometanja rasprave, krenuo je prema supruzi.

Na sudu joj se obratio riječima: “Ku**o, d**ljo, nećeš se koristiti mojim znojem i trudom, j**eš se s narkomanom i policajcima. Ubiću te, riješiću ja tebe i neće mi četnici uzimati moj trud”.

Sudija Bilušić tada je pozvala pravosudne policajce da intervenišu u svrhu zaštite života i bezbjednosti osoba u sudnici pa se pomorac okomio i na njih. Kada mu je jedan od policajaca naredio da prestane s prijetnjama i vikom, još više je podivljao.

– Svih ću vas riješiti, riješiću to na svoj način, ku**a jedna, želi mi oduzeti moju imovinu, nisam vidio djecu dvije godine – urlao je on u sudnici.

Sve vrijeme je pružao aktivni otpor, pa i u trenutku kada su policajci pokušali da primene sredstva prisile kako bi ga fizički svladali. Policajca koji mu je izdao upozorenje 46-godišnjak je lakše povrede u vidu posekotina na licu i lijevoj podlaktici te mu je zadao udarac u grudi, a došlo je i do istegnuća leđnog mišića.

Na kraju su policajci uspjeli da svladaju pomorca, javlja Slobodna Dalmacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije