Ex -Yu

Na Biokovu pronađena mrtva Poljakinja

Na Biokovu pronađena mrtva Poljakinja
Foto: Pixabay/Ilustracija | Na Biokovu pronađena mrtva Poljakinja
Srna

ZAGREB - Hrvatska gorska služba spasavanja (HGSS) Makarska pronašla je na Biokovu mrtvu pedesetogodišnju Poljakinju.

Tijelo Poljakinje pronađeno je juče, a na stranici makarske službe spasavanja napisano je: "Težak dan za HGSS stanicu Makarska".

Ova služba juče je preko centra 112 primailia obavještenje o nestaloj stranoj državljanki, koja je planinarila s kćerkom i njenim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema Skuvalku.

"Po povratku nazad u zaselak odlučila je sjesti i odmoriti dok kći i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Nakon što su došli, nju nisu zatekli na dogovorenom mjestu", piše na stranici.

Nakon dojave, 19 pripadnika službe odmah je izašlo na teren, a unesrećenu su pronašli bez svijesti. "Pružena joj je prva pomoć oživljavanja, nažalost, bez uspjeha", napisali su.

Pripadnici ove službe apeluju na sve planinare da nijedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nosi visoka temperatura, te teška dehidracija.

"Nažalost, još jedan život je nepovratno izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava. Nadamo se da je ovo zadnje upozorenje svima koji po svaku cijenu pokušavaju u najtežim uslovima 'osvajati' Biokovo", poručuju oni.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije