Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Na biračkom mjestu u Splitu poruka prijetnje Srpkinjama i njihovoj djeci

Na biračkom mjestu u Splitu poruka prijetnje Srpkinjama i njihovoj djeci
Foto: Pixabay | Na biračkom mjestu u Splitu poruka prijetnji Srpkinjama i njihovoj djeci
Tanjug

ZAGREB - Na jednom biračkom mestu u Splitu osvanula je danas krajnje neprimjerena poruka pijretnje silovanjem Srpkinja i njihovoe djece, kakva je i ranije viđena u hrvatskoj javnosti.

Poruka puna mržnje i prijetnje dočekala je birače ispisana na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole "Kman-Kocunar", koja je i jedno od biračkih mjesta u Splitu.

Ovo nije prvi put da se Srpkinjama i njihovoj djeci prijeti silovanjem. Nedavno su najvijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent sa istiom neprimjerenom porukom.

Inače, fotografiju ove poruke objavio je hrvatski portal srpskog nedjeljnika "Novosti", a dobio ju je od jednog čitaoca.

"Novosti" pišu da je grafit iz Splita samo još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskoj javnosti, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava.

"Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada djeci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gde ga danas može vidjeti veliki broj građana koji će izaći na izbore", navode Novosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije