Ex -Yu

Na prelazu Jarinje uhapšen Lazar Janićijević, odveden u nepoznatom pravcu

Na prelazu Jarinje uhapšen Lazar Janićijević, odveden u nepoznatom pravcu
Foto: Tanjug/Ilustracija | Na prelazu Jarinje uhapšen Lazar Janićijević, odveden u nepoznatom pravcu

Na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su danas išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen je i lišen slobode Lazar Janićijević, koji je odveden u nepoznatom pravcu, saopštila je Srpska lista.

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca na prelazu, niti im je predočen razlog za njegovo lišenje slobode.

Kako navodi Srpska lista, u ovom trenutku advokat pokušava da sazna gdje se Janićijević nalazi.

"Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohiji svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku" danas lišen slobode Lazar Janićijević, navodi Srpska lista, prenosi Tanjug.

 U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gdje se nalazi gospodin Janićijević.

Iz Srpske liste navode da je "ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju". 

"Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima KFOR-a, Euleksa, UNMIK-a i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima", saopštila je Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije