Ex -Yu

Na ulazu u zgradu opštine Budva i jutros kordon policije

Na ulazu u zgradu opštine Budva i jutros kordon policije
Foto: Anadolija/Arhiva | Na ulazu u zgradu opštine Budva i jutros kordon policije

BUDVA - Smijenjenom predsjedniku opštine Budve Marku Careviću i predsjedniku Skupštine opštine Krsti Radoviću ni jutros nije dozvoljen ulaz u zgradu opštine pošto na glavnom ulazu stoji policijski kordon, a unutar zgrade su pripadnici nove privatne agencije za obezbjeđenje, javlja portal "Vijesti".

Carević je pozvao Nikolu Divanovića (DPS), kojeg je nova odbornička većina u Skupštini opštine Budva izabrala za predsjednika, da se pojavi ispred građana.

On je ociijenio da je na sceni "gaženje države" i poručio građanima da se ne plaše.

"Ustala je čitava Crna Gora. Samo moramo biti civilizovani i ne smijemo dozvoliti da se jedna kap krvi prolije", rekao je Carević i dodao da će brzo 30. avgust, za kada su zakazani izbori, i da će se vidjeti "ko je gdje".

Radović je pozvao policiju da prestane da privodi građane, od kojih neke i "na najbrutalniji način".

"Prestanite to da radite, snimci postoje za sve. Ono što je policija uradila se zataškati ne može", rekao je Radović nakon što mu nije dozvoljen ulazak.

On je dodao da se mora istražiti ko je demolirao opštinu i ko je bacao suzavac.

Privatno obezbjeđenje i jutros u zgradu opštine pušta samo radnike koji su na spisku, koji je odbornik Demokratskog fronta Đorđe Vujović pokazao javnosti.

Građani ni danas neće moći da uđu u zgradu, ovjere dokumenta ili ostvare neke usluge Građanskog biroa.

Kancelarije su juče bile demolirane, u zgradi nema interneta, počupani su kablovi, mreža ne funkcioniše, video-nadzor je van funkcije, tako da je zaposlenima praktično onemogućeno da rade, navode "Vijesti".

Zaposleni su sačinili službene zabilješke i odbijaju da uđu u demolirane kancelarije, pošto treba da se istraži ko je polomio inventar i uništio dokumentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije