Ex -Yu

Nadrogirao se osvježivačem pa od prijatelja napravio invalida

Nadrogirao se osvježivačem pa od prijatelja napravio invalida
Foto: Ilustracija | Nadrogirao se osvježivačem pa od prijatelja napravio invalida

Mladić Nenad iz okoline Koprivnice koji je krajem jula prošle godine pijan i "nadrogiran" zloglasnim osvježivačem prostora "Galaxy" zamalo ubio prijatelja Ivicu, te od njega napravio teškog invalida nepravosnažnom presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđen je na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Kako javlja "Podravski", nasilni 31-godišnji Nenad 20. jula prošle godine, između ponoći i 1.30, najprije snažno ošamario Ivicu, nakon čega je ovaj zateturao i glavom udario u štok vrata kuće u kojoj su se nalazili. Nesretnik je pao na pod, a nasilnik je nastavio da ga udara nogama i rukama po glavi.

Ali to očigledno nije bilo dovoljno. Bespomoćnog prijatelja uhvatio je za kosu i bez prestanka mu udarao glavom od pod. Ivica je bez svijesti u lokvi krvi ležao na podu porodične kuće. S teškim povredama prebačen je u bolnicu, a nije preminuo samo zahvaljujući hitnoj intervenciji ljekara koprivničke bolnice.

Ivica je od Nenadovih udaraca završio u moždanoj komi, zbog čega je ostao djelimično nepokretan. Nenadovi udarci slomili su mu spoljni dio desne očne šupljine, zadobio je višestruke prelome sinusa desne strane gornje vilice s krvarenjem u sinuse, slomljena mu je desna kost lica, tri zuba, razderana mu je koža iznad desnog oka, gornjeg desnog kapka, brade i desne strane lica.

U svojoj odbrani Nenad je rekao kako je s bratićem "pušio Galaxy, zloglasni osvježivač prostora, koji sadrži sintetičku marihuanu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije