Ex -Yu

Napadači na Srbe u kafiću kod Knina ponovo u istražnom zatvoru

Napadači na Srbe u kafiću kod Knina ponovo u istražnom zatvoru
Foto: Ilustracija | Napadači na Srbe u kafiću kod Knina ponovo u istražnom zatvoru

ŠIBENIK - Županijski sud u Šibeniku preinačio je odluku šibenskog suda i vratio u istražni zatvor sedmoricu napadača na srpski kafić u Uzdolju kod Knina prošlog ljeta.

Vanraspravno vijeće preinačilo je odluku i produžilo istražni zatvor za svu sedmoricu za još dva mjeseca, potvrdio je portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Kako navodi portal "Hrvatska danas", oni su osumnjičeni da su bili u grupi od 16 mladića, koji su napali vlasnika i goste kafića u Uzdolju 21. avgusta.

Šibenski sud ih je krajem oktobra pustio da se brane sa slobode i odredio im mjere opreza.

Grupa maskiranih mladić upala je u kafić čiji je vlasnik Srbin i divljala. Smetalo im je što gosti gledaju utakmicu "Crvene zvezde".

Među povrijeđenima bio je jedan 17-godišnjak. U kafiću su bili i žene i djeca.

"Letjele su čaše, flaše, stolovi, tegle s cvijećem. U tom haosu, svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli. Ljekari su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu. Da ne govorim da su svi u stanju šoka", rekao je nakon napada Milan Đurđević, načelnik opštine Biskupija, u čijem sastavu je Uzdolje.

Odmah nakon prvog napada, policija je dobila dojavu o još jednom incidentu. Ovaj put, napadači su uletjeli u kafić u selu Đevrske, koji je takođe u vlasništvu jednog Srbina. I tu su napravili štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije