Ex -Yu

Napadači na karaulu automobilima stigli sa Kosova

Napadači na karaulu automobilima stigli sa Kosova
Napadači na karaulu automobilima stigli sa Kosova

SKOPLJE - Četrdesetočlana teroristička grupa koja je napala makedonsku karaulu Gošince stigla je sa Kosova, i to najvjerovatnije sa dva automobila u kojima je dopremila naoružanje i maskirne uniforme.

Prema prvim saznanjima u istrazi koju intenzivno vodi makedonska policija, postoji više indicija koje ukazuju da su napadači koristili jedno ili dva vozila, i da su se njima vratili na Kosovo, piše danas skopski list "Dnevnik", pozivajući se na portparola makedonskog MUP-a Ive Koteskog.

"Parkirali su se vjerovatno dalje od stanice Gošince, zatim stigli pješice, a potom se na isti način i vratili. Praktično je nemoguće da uđu dalje na makedonsku teritoriju, s obzirom na to da je put naniže nemoguć za putnička vozila", izjavio je Koteski. 

Saznanja su ukazala i da su napadači određenu logistiku dobili u jednom selu u tom graničnom pojasu, ali još nije poznato o kakvoj je pomoći riječ.

Makedonska policija saopštila je da je u ponedjeljak u 2.30 časova u selu Gošince, opština Lipkovo, izvršen teroristički napad, kada je 40 maskiranih i naoružanih osoba sa oznakama OVK nekoliko sati zaposjelo karaulu. 

Naoružane osobe su nakon upada razoružale četiri dežurna policajca.

Kosovska policija odbacila je kao neistinite navode makedonske policije da su napadači na policijsku stanicu u selu Gošince ušli sa Kosova u Makedoniju.

Oslobodilačka vojska Kosova preuzela je odgovornost za napad na policijsku stanicu u selu Gošince na sjeveru Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije