Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Napadnuti Amerikanac: Zaskočila nas desetorica, borili smo se za život

Napadnuti Amerikanac: Zaskočila nas desetorica, borili smo se za život
Foto: Screenshot/N1 | Napadnuti američki vojnik: Zaskočila nas desetorica, borili smo se za život
N.N.

ZADAR - Dvojica američkih turista napadnuto je u noćnom klubu u Zadru. Svoju ispovijest prenijeli su na društvenim mrežama na kojima ističu kako ne znaju jesu li napadnuti zbog svoje boje kože ili seksualne orijentacije. Napustili su Hrvatsku, uslijedile su brojne reakcije, a napad je osudilo i Američka ambasada u Zagrebu.

Mladi Amerikanci opušteno su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu. Veče koja je započela plesom završila je u kolima hitne pomoći i bolnici. Što se dogodilo, ispričali su sami na društvenim mrežama.

"Mene i mog prijatelja zaskočila su desetorica Hrvata. Morali smo se boriti za svoje živote. U jednom trenutku jedan muškarac me držao, a trojica drugih su me udarala. Tada sam se onesvijestio. Pomogla nam je jedna od djevojaka koju smo tamo upoznali, divna prijateljica, ona je moj anđeo čuvar sada. Ona i njena prijateljica odveli su nas u bolnicu", priča Kit D Rouv.

Vlasnik noćnog kluba, u kojem se napad dogodio, šokiran je incidentom.

"Dva američka vojnika u pratnji dvije prijateljice su bili i u petak na subotu i u subotu na nedjelju. Međutim u subotu na nedjelju se dogodio taj incident da su se gosti međusobno pohvatali. Međutim, osoblje je reagiralo prontno tako da smo spriječili da nastane većih problema, pozvali smo policiju", ističe Pjerino Bebić, vlasnik noćnog kluba Opera.

U policiji tvrde da još uvijek provode izvide nakon čega će se utvrditi ima li elemenata kaznenog djela. U nedjelju u 3 sata ujutro dobili su dojavu o remećenju javnog reda i mira.

"Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečene su dvije muške osobe u dobi od 24 i 25 godina, državljani Sjedinjenih Američkih Država, tom prilikom su isti preveženi u opću bolnicu Zadar gdje su 24-godišnjaku konstatirane lakše tjelesne ozljede", kaže Ivana Grbin iz PU Zadarska.

Iz policije je saopšteno i kako su obojica Amerikanaca bila pod uticajem alkohola, a prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Obojica su napustila teritorija Hrvatske i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja.

U međuvremenu je reagovala i Američka ambasada u Zagrebu:

"Američka ambasada u Zagrebu vidjela je izvještaje medija i osuđuje napade na dva američka turista u Zadru. Dobrobit i sigurnost američkih državljana je jedno od najvećih prioriteta američkog državnog sekretarijata. Ambasada je spremna pružiti pomoć američkim državljanima i njihovim porodicama".

Ovako se u u Hrvatskoj, u Zadru ponašaju prema gej Afroamerikancima, zaključili su napadnuti turisti na društvenim mrežama na kojima su prije incidenta djelili slike uživanja u hrvatskim prirodnim ljepotama.

(N1)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije