Ex -Yu

Nastava u "Ribnikaru" i od septembra u postojećem prostoru

Nastava u "Ribnikaru" i od septembra u postojećem prostoru
Foto: Tanjug | Nastava u "Ribnikaru" i od septembra u postojećem prostoru

Rad osnovne škole "Vladislav Ribnikar” na Vračaru u školskoj 2024/2025. godini organizovaće se u postojećem prostoru škole, a do odluke o Memorijalnom centru i početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole, izjavila je danas ministarka prosvjete Srbije Slavica Đukić Dejanović.


U saopštenju resornog ministarstva navodi se da je ova odluka donesena nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi, putem koje se 97 odsto njih izjasnilo da žele da škola ostane u postojećem objektu do početka građevinskih radova.

Ministarka je zahvalila roditeljima i zaposlenima što su i na ovaj način učestvovali u donošenju odluka koje su važne za školu i učenike.

“Vrlo je važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan. Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal”, rekla je ministarka, prenosi Tanjug.

Đukić Dejanović je podsJetila da je formirana Radna grupa za uspostavljanje memorijalnog centra u znak sjećanja na žrtve masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije