Ex -Yu

Navijačka proslava krenula po zlu: Raketa uletjela u gepek pun pirotehnike

Navijačka proslava krenula po zlu: Raketa uletjela u gepek pun pirotehnike
Foto: Screenshot | Navijačka proslava krenula po zlu: Raketa uletjela u gepek pun pirotehnike
N.N.

SPLIT - Neposredno nakon završetka fudbalske utakmice Hrvatska – Engleska usljed slavlja navijača došlo je do ispaljivanja rakete koja je doletjela među stabla unutar zaštićenog područja park-šume Marjan. Izgorio je metar kvadratni iglica i suvih grančica.

Na svu sreću, brzom dojavom radnika Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan i intervencijom pripadnika Javne vatrogasne jedinice Grada Splita, požar je u roku od deset minuta lokalizovan i ugašen.

Zbog svega navedenog te s obzirom na neprocjenjivu vrijednost koju park-šuma Marjan predstavlja za Split i njegove građane, iz Javne ustanove apeluju da se putem medija upozore građani na ovaj problem kako bi spriječili eventualno ponavljanje ovakvih neželjenih situacija.

Naime, park-šuma Marjan je razvrstana u drugu kategoriju i visoki stepen ugroženosti od požara, te činjenica da je period povećane opasnosti od vatre, opasnost je još veća.

Za izazivanje požara na zaštićenim područjima, kao što je park-šuma Marjan, predviđene su stroge sankcije Krivičnim zakonom Hrvatske.

Iako mnogi ne mogu zamisliti fudbalsko slavlje bez pirotehnike, o potencijalnoj velikoj opasnosti govori i incident koji se sinoć dogodio na Čiovu.

Usred euforije neko je ispalio signalnu raketu koje je pala u gepek automobila pun pirotehnike i napravila požar na automobilu, a snimak panike koja je zavladala objavljena je na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode".

(Slobodna Dalmacija)

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije