Ex -Yu

Navodni problemi sa miševima u Skupštini Srbije: "Raspisati tender za nabavku mačora"

Navodni problemi sa miševima u Skupštini Srbije: "Raspisati tender za nabavku mačora"
Foto: Ilustracija | Navodni problemi sa miševima u Skupštini Srbije: "Raspisati tender za nabavku mačora"

BEOGRAD - U zdanju Skupštine Srbije bilo je svega i svačega - svađa, gađanja cipelama, polivanja vodom pa i čupanja mikrofona.

Poslanici Narodne skupštine navikli su da budu u glavnim ulogama, zato ih je iznenadila informacija da svoju zgradu dijele sa podstanarima, i to onima na četiri noge.

Neki se kunu da su ih vidjeli! Ako je im je za vjerovati hodnicima skupštine, ne idu samo poslanici, već i miševi. 

"Ja stvarno nisam primetio ali sam čuo priču da ima. Šta je rešenje onda? Pa pošto smo kandidati za EU, a ekologija je na prvom mestu u EU, moje je mišljenje da treba to ekološki rešiti i raspisati tender za mačke i mačora koji će da love miševe po skupštini", kaže Novica Tončev iz SPS.

Ipak, nisu svi tako ozbiljno shvatili ovu problematiku. 

"Prave miševe nisam, a i ako ih ima, lako ih je istrebiti. Ali miševa, pacova ..nakotilo se toga u Narodnoj skupštini, ima ih dosta.", navodi Vjerica Radeta iz SRS. 

"Ima ih. Ponekad se podignu na zadnje noge", primjećuje Zoran Živković iz Nove stranke. 

Struka je jasna - ukoliko su informacije tačne, ne treba gubiti vrijeme. 

"Pa u toku jednog dana može da se obavi recimo, ta sistematska deratizacija, potrebno je možda desetak ljudi na taj objekat, jer ne radite ceo. Postavljaju se kutije u određenim prostorijama. Koliko je važno da poslanici pre svega toga izađu napolje? Nije neophodno, oni to verovatno neće ni da primete da se radilo", navodi Vladimir Milovanović, vlasnik firme za deratizaciju.

Iz Skupštine još uvijek nema potvrde ali ni demanta informacije da postoje problemi sa štakorima. Samo su potvrdili da se deratizacija redovno vrši, dva puta godišnje i da se za to izdvaja 177 hiljada dinara.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije