Ex -Yu

Neprohodno još 120 kilometara puteva u Srbiji

Neprohodno još 120 kilometara puteva u Srbiji
Foto: Tanjug/Arhiva | Neprohodno još 120 kilometara puteva u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji oko 120 kilometara puteva i dalje je neprohodno zbog poplava koje su nanijele štetu od oko tri milijarde dinara /oko 25,5 miliona evra/, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je na lokaciji klizišta u mjestu Ovčinja kod Bajine Bašte rekla novinarima da će država dati sve od sebe da svako klizište, most i put popravi.

Ona je najavila da će se sljedeće godine raditi tunel kroz Kadinjaču, kao i most preko Drine ka Skelanima i da su za to obezbijeđene garancije u državnom budžetu.

"Nastavljamo i rad na izgradnji auto-puta ka BiH, od Požege do Kotromana, učinićemo sve da ovaj kraj ima ono što mu je najpotrebnije, a to je infrastruktura", rekla je Mihajlovićeva.

Ranije je najavljeno da će projektna dokumentacija za gradnju drugog pravca auto-puta od Beograda do Sarajeva Požega-Kotroman biti završena ove godine, a da bi radovi mogli da počnu 2021. godine.

Na trasi budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo u toku je izgradnja dionice Sremska Rača-Kuzimin koja je duga oko 17 kilometara dok je dionica Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije