Ex -Yu

Nevrijeme u Srbiji: Vozila zaglavljena u smetovima, sela zavejana

Nevrijeme u Srbiji: Vozila zaglavljena u smetovima, sela zavejana
Foto: N.N. | Nevrijeme u Srbiji: Vozila zaglavljena u smetovima, sela zavejana

BEOGRAD - Nepregledna kolona vozila zaglavljena je u smetovima na putu ka Divčibarama, veliki broj puteva neprohodan je i na Pešterskoj visoravni, gdje su pojedina sela odsječena, a vozačima koji planiraju na Kopaonik preporučuje se da ne kreću bez lanaca.

Kolona vozila na putu Krčmar-Divčibare je ogromna, javljaju građani koji ističu da više od sat vremena čekaju, jer su zavejani.

Ljudi navode da je najgore kod mjesta Kraljev Sto, gdje je, kažu, najgori uspon pred Divčibare, pa tu automobili masovno staju, piše "Blic".

Snijeg je, kako ističu, toliko napadao, a ništa nije očišćeno, tako da automobili nemaju gdje da se parkiraju, niti pješaci mogu normalno da hodaju.

Problemi u odvijanju saobraćaja prisutni su i na Pešterskoj visoravni, gdje je neprohodan veliki broj puteva, a nekoliko sela blokirano i odsječeno od civilizacije.

Samo tokom noći napadalo je više 40 centimetara snijega, a dodatne probleme putarima pravi jak vetar koji stvara nanose visoke i metar.

Najteža situacija je u Mjesnoj zajednici Bare, Karajukića Bunari i Kladnica, gdje su zavijani gotovo svi putevi, a žitelji Dolića, Crvskog i Bara su blokirani.

Iz opštine Sjenica poručuju da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i da se putevi čiste.

Zbog nesavjesnih vozača, posebno autobusa koji iz pravca Brzeća ka Kopaoniku kreću bez lanaca i potrebne zimske opreme, došlo je do kratkog zastoja saobraćaja kod skretanja ka rezervatu Metođe.

Na kolovozu ima pet do 10 centimetara snijega.

Ekipe zimske službe Kruševac puta su na terenu, čiste put koji je prohodan, ali apeluju da vozači ne kreću na Kopaonik bez zimske opreme i lanaca.

Na pravcu od Brzeća do vrha planine za kamione i šlepere na snazi je zabrana saobraćaja.

Visina snijega na Kopaoniku je 69 centimetara, temperatura vazduha je minus 10 stepeni, a duva pojačan vjetar brzine 11 metara u sekundi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije