Ex -Yu

Nikodijević na čelu skupštine grada Beograda

Nikodijević na čelu skupštine grada Beograda
Nikodijević na čelu skupštine grada Beograda

BEOGRAD - Danas se konstituiše Skupština grada Beograda. Kako saznaje Tanjug, Nikola Nikodijević iz Socijalističke partije Srbije biće novi predsjednik Skupštine.

Njegov zamjenik biće Andrea Radulović sa liste Srpske napredne stranke. Njih je predložila većina od 110 odbornika. Nikodijević je trenutno član Privremenog organa Grada Beograda ispred SPS.

Sjednici prisustvuje 105 odbornika, a među njima su i potpredsjednici SNS Zorana Mihajlović i Nikola Selaković, kao i Vanja Udovičić, Siniša Mali, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, predsjednik beogradskog odbora SPS Aleksandar Antić.

Zatim, predsjednik beogradskog odbora DSS Andrea Mladenović, predsjednik beogradskog odbora DS Balša Božović, vršilac dužnosti predsjednika DSS Aleksandar Popović, a sjednicu vodi najstariji odbornik Profir Rančić (75), a pomažu mu Nevena Milosavljević iz SNS i Anka Vukelić Grgurović.

Na konstitutivnoj izabrana je Verifikaciona komisija, nakon čega je određena pauza od 20 minuta zbog zasjedanja Verifikacionog odbora koji treba da potvrdi mandate odbornicima. U nastavku sjednice, treba da budu potvrđeni mandati odbornicima u Skupštini grada.

Skupština grada Beograda se, prema Statutu smatra konstituisana izborom predsjednika gradskog parlamenta i postavljanje sekretara. Gradonačelnik Beograda se, prema zakonu, ne bira na konstitutivnoj sednici, ali može biti izabran i istog dana, samo na novoj sjednici, koju zakazuje novoizabrani predsjednik Skupštine grada.

Međutim, kako je najavio lider SNS i mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u Skupštini grada danas će stići predlog kandidata za novog gradonačelnika, koji će, kako je rekao, biti izabran u četvrtak, 24. aprila.

I sekretar Privremenog organa Goran Vesić rekao je da gradonačelnik neće biti biran sutra, ali će tada biti poznato koje će sve stranke činiti novu gradsku vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije