Ex -Yu

Nova pravila na crnogorskim plažama koja će obradovati turiste

Nova pravila na crnogorskim plažama koja će obradovati turiste
Foto: N.N. | Nova pravila na crnogorskim plažama koja će obradovati turiste

​Crna Gora je ove godine donijela novo pravilo o korišćenju plaža koje će obradovati sve goste - poslije 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno.

To je u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo "pristojno naplaćivati punu cijenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe po podne", prenose Novosti.

"Zato smo ove godine uveli da poslije 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara", rekao je Jelušić.

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno prije dva mjeseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla o radnom vremenu plaže, koja je cijena ležaljke i suncobrana, kvalitetu vode koji će se mjeriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže (pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža).

Još jedna novina na crnogorskom primorju je da će, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti i 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gdje će moći da se opuste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije