Ex -Yu

Nova pravila za ulazak stranaca u Srbiju

Nova pravila za ulazak stranaca u Srbiju
Foto: Vlada Republike Srbije | Nova pravila za ulazak stranaca u Srbiju

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrda više stranih zemalja o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti Kovida-19 i o preležanoj bolesti na osnovu faktičkog reciprociteta.

Građani koji posjeduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji koje izdaju države Gruzija, Monako, Kipar, Liban, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka, moći će sa ovom potvrdom da uđu u Srbiju od subote, 24. jula, u ponoć, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodatno, liberalizacija ulaska u zemlju ogleda se u tome što je za 16 zemalja donesena odluka da se dozvoli ulaz licima koja imaju potvrdu o preležanom virusu korona ili pozitivan PCR ili antigen test, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od šest mjeseci.

Zemlje koje su obuhvaćene ovom mjerom su Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Turska, Hrvatska, Rumunija, Njemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska i Danska.

Primjena za svih 16 zemalja počinje u subotu, 24. jula u ponoć.

Vlada Srbije danas je usvojila i izmjene uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama, kojom će osvajači zlatne medalje biti nagrađeni sa 70.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti.

Nagrada za osvojenu srebrnu medalju iznosiće 60.000 evra, dok će osvajači bronzane medalje biti nagrađeni sa po 50.000 evra.

Vlada je usvojila i više prijedloga zakona o potvrđivanju sporazuma sa različitim državama, kao i Strategiju za borbu protiv širenja oružja za masovno uništenje za period od 2021. do 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije