Ex -Yu

Nove ostavke u Kliničkom centru u Podgorici

Nove ostavke u Kliničkom centru u Podgorici
Foto: N.N. | Nove ostavke u Kliničkom centru u Podgorici

PODGORICA - Načelnici odjeljenja za pulmologiju i nefrologiju Instituta za bolesti djece u Kliničkom centru Crne Gore Slađana Radulović i Snežana Pavićević podnijele su ostavke na funkcije, saopšteno je iz Sindikata doktora medicine Crne Gore.

U saopštenju se navodi da su ostavke uslijedile zbog neslaganja sa "organizacionim improvizacijama menadžmenta kojim se dovode u rizik i pacijenti i ljekari, zbog neodržavanja sastanaka načelnika odjeljenja".

Iz Sindikata doktora medicine Crne Gore navode da su ostavke date i zbor neprimjerene komunikacije direktora Instituta za bolesti djece "kojom se urušava njihovo lično i profesionalno dostojanstvo".

U saopštenju se podsjeća da su ranije ostavke podnijeli načelnik Operacionog bloka Velibor Majić, načelnik Odjeljenja za endokrinologiju Mira Samardžić, načelnik Odjeljenja za reumatologiju Nataša Miketić Bajić, načelnik Odjeljenja za radioterapiju Vanja Karađinović, načelnik Službe opšte medicine Marija Zekić i glavna sestra Ginekološko-akušerske kilinike Marijana Bogavac.

U Kliničkom centru Crne Gore nedavno je otkriveno da je zamijenjena beba prilikom otpuštanja iz porodilišta, nakon čega je uslijedio niz smjena i ostavki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije