Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Novi napad na Srbe: Maskirani prijetili Trebinjcu u Dubrovniku

Novi napad na Srbe: Maskirani prijetili Trebinjcu u Dubrovniku
Foto: Pixabay | Novi napad na Srbe: Maskirani prijetili Trebinjcu u Dubrovniku
N.N.

Sezonskog radnika (34) iz Trebinja, zaposlenog kao konobar u jednom dubrovačkom restoranu, navodno je tokom noći napala grupa muškaraca.

Kako piše "Dubrovački dnevnik" pozivajući se na neimenovane pouzdane izvore, nekoliko ljudi dočekalo ga je s "fantomkama" navučenim preko lica, a poručili su mu da ima 24 sata da napusti Dubrovnik, što je on i učinio.

Identitet napadača nije poznat, a izvor tvrdi da se radi o članovima "Torcide".

Portal takođe navodi da se u Dubrovniku priča da je konobar uboden nožem, ali i navodi da se tako nešto ipak nije dogodilo, iako su napadači navodno imali nož.

Napadnuti konobar je navijač Crvene zvezde, a na ruci ima tetovažu navijačke grupe "Delije", koju je prikrio zavojem. Mladić navodno nije imao nikakve nacionalističke ispade, niti je pravio probleme bilo koje vrste. Ranije je radio i u Zagrebu.

Slučaj nije prijavljen Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj i zasad nema detaljnijih informacija o tome da li je pokrenuta istraga.

Podsjetimo, ove nedjelje u Supetru na Braču napadnuti su srpski sezonci, nakon što su napadači čuli neke od njih kako govore srpskim akcentom. Istražni sudija splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 22-godišnjaku iz Pučišća i 19-godišnjaku iz Splita koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje motivisano mržnjom po nacionalnoj osnovi.


Pročitajte i ovo: Zagrebački portal: Je li Hrvatska opasna zemlja za Srbe?


Žrtve napada bilo je petoro osoba, starosti od 21 do 26 godina. Neki od njih su povrijeđeni.

Podsjećamo i na slučaj kada su nedavno jednoj studentkinji izgrebali auto u Dubrovniku jer su mislili da je iz Srbije. Više o tome čitajte OVDJE.

 

Najčitanije