Ex -Yu

Novi napadi na Srbe: Bačene tri bombe na KiM

Novi napadi na Srbe: Bačene tri bombe na KiM
Foto: Kancelarija za KiM | Novi napadi na Srbe: Bačene tri bombe na KiM

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio da su tri bombe bačene na kuće predstavnika i rukovodilaca Srpske liste.

Prema riječima Petkovića, cilj je da se oni zastraše i natjeraju da napuste svoja ognjišta, radi etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi.

Prvo je oko 2.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove "Pčelica Maja", pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodice, na svu sreću, dobro.

U isto vrijeme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamjenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovdje je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povrijeđen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena i na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

Prema riječima Petkovića, radi se o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste, svega nekoliko dana nakon prijetnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da "pate i plate".

"Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe. Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta", rekao je Petković.

Dodaje da će Kancelarija o tim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavijestiti i međunarodne predstavnike, jer ovakva djela s obeležjima terorizma ne smiju olako da se shvate, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije