Ex -Yu

Novi snimak lista Verita o aferi "Reket" u Skoplju

Novi snimak lista Verita o aferi "Reket" u Skoplju
Foto: N.N. | Novi snimak lista Verita o aferi "Reket" u Skoplju

SKOPLJE - Italijanski list "Verita" objavio je novi snimak u vezi sa slučaja "Reket" u Sjevernoj Makedoniji i iznuđivanja novca od biznismena Jordana Kamčeva u kome se ponovo čuje glas šefice Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katice Janeve.

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski, zvani Boki 13, u slučaju "Reket" optužen je za iznuđivanje preko milion evra od Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora, o čemu bi rješenje morala da potpiše Janeva.

U posljednjem snimku razgovora objavljenom na sajtu lista "Verita" čuje se kako Jovanovski i Kamčev razgovoraju o vraćaju pasoša biznismenu kako bi mogao da poslovno putuje u Tursku.

U tom razgovoru, putem spikerfona, uključuje se i tužiteljka Janeva kojoj Boki 13 kaže da je sve u redu, da je sve dogovoreno i da su apsolvirane sve nejasnoće“.

Takođe, u razgovoru se čuje kako Janeva kaže da je "veoma zauzeta ali da drži pod kontrolom tužiteljku Lile Stefanovu", za koju navodi bez nje ne može ništa. 

Stefanova je tužiteljka u Specijalnom tužilaštvu koja vodi slučaj "Imperija" u kome je jedan od optuženih i Jordan Kamčev, zbog čega mu je bila određena mjera pritvora i oduzimanje pasoša.

U razgovorima se čuje i kako Boki 13 kaže biznismenu da će se sresti s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, za koga kaže da je upoznat sa slučajem Kamčeva.

Tužiteljka Lile Stefanova, prema izvorima portala Plusinfo, pozvana je sljedeće nedjelje da svjedoči u skopskom tužilaštvu o slučaju "Reket“.

Stefanova je nakon objavljivanja ovih snimaka saopštila da su ona i šefica Specijalnog tužilaštva Janeva već su imali neslaganje oko slučaja u koji je umiješan Kamčev, istakavši da je Janeva zahtijevala da se slučaj zatvori plaćanjem nanijete štete državi, bez zatvorskih kazni, što, inače, krivični zakon u Sjevernoj Makedoniji predviđa.

Juče je i makedonski novinar Branko Gerovski napisao na portalu Plusinfo da je makedonski premijer Zoran Zaev bio upoznat sa cijelim slučajem, ali da nije reagovao blagovremeno, te da je sada kasno za dostojanstveno rješavanje ovog slučaja.

POVEZANA VIJEST: Haos ako me ubijete u zatvoru u Makedoniji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije