Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Novi snimak lista Verita o aferi "Reket" u Skoplju

Novi snimak lista Verita o aferi "Reket" u Skoplju
Foto: N.N. | Novi snimak lista Verita o aferi "Reket" u Skoplju
Tanjug

SKOPLJE - Italijanski list "Verita" objavio je novi snimak u vezi sa slučaja "Reket" u Sjevernoj Makedoniji i iznuđivanja novca od biznismena Jordana Kamčeva u kome se ponovo čuje glas šefice Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katice Janeve.

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski, zvani Boki 13, u slučaju "Reket" optužen je za iznuđivanje preko milion evra od Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora, o čemu bi rješenje morala da potpiše Janeva.

U posljednjem snimku razgovora objavljenom na sajtu lista "Verita" čuje se kako Jovanovski i Kamčev razgovoraju o vraćaju pasoša biznismenu kako bi mogao da poslovno putuje u Tursku.

U tom razgovoru, putem spikerfona, uključuje se i tužiteljka Janeva kojoj Boki 13 kaže da je sve u redu, da je sve dogovoreno i da su apsolvirane sve nejasnoće“.

Takođe, u razgovoru se čuje kako Janeva kaže da je "veoma zauzeta ali da drži pod kontrolom tužiteljku Lile Stefanovu", za koju navodi bez nje ne može ništa. 

Stefanova je tužiteljka u Specijalnom tužilaštvu koja vodi slučaj "Imperija" u kome je jedan od optuženih i Jordan Kamčev, zbog čega mu je bila određena mjera pritvora i oduzimanje pasoša.

U razgovorima se čuje i kako Boki 13 kaže biznismenu da će se sresti s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, za koga kaže da je upoznat sa slučajem Kamčeva.

Tužiteljka Lile Stefanova, prema izvorima portala Plusinfo, pozvana je sljedeće nedjelje da svjedoči u skopskom tužilaštvu o slučaju "Reket“.

Stefanova je nakon objavljivanja ovih snimaka saopštila da su ona i šefica Specijalnog tužilaštva Janeva već su imali neslaganje oko slučaja u koji je umiješan Kamčev, istakavši da je Janeva zahtijevala da se slučaj zatvori plaćanjem nanijete štete državi, bez zatvorskih kazni, što, inače, krivični zakon u Sjevernoj Makedoniji predviđa.

Juče je i makedonski novinar Branko Gerovski napisao na portalu Plusinfo da je makedonski premijer Zoran Zaev bio upoznat sa cijelim slučajem, ali da nije reagovao blagovremeno, te da je sada kasno za dostojanstveno rješavanje ovog slučaja.

POVEZANA VIJEST: Haos ako me ubijete u zatvoru u Makedoniji

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije