Ex -Yu

Novopazarac osuđen zbog prijetnji Vučiću i Šešelju

Novopazarac osuđen zbog prijetnji Vučiću i Šešelju
Foto: Ilustracija | Novopazarac osuđen zbog prijetnji Vučiću i Šešelju

NOVI PAZAR - Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Asmira R. (28) na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana zbog prijetnji upućenih predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću i poslaniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, objavio je danas radio Sto plus.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Jovan Milanović rekao je da je Asmir R. zbog izvršenja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci koja se neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana ne izvrši neko krivično djelo.

"Osnovno tužilaštvo je uložilo žalbu na tu presudu jer smatramo da je optuženi trebalo da bude osuđen na efektivnu, a ne uslovnu kaznu zatvora", kazao je Milanović.

Asmir R. se tereti da je prije dva mjeseca pozvao policiju u Beogradu i zaprijetio da će ubiti Vučića, Stefanovića i Šešelja.

Beogradska policija je o svemu obavijestila kolege u Novom Pazaru koji su ga poslije nekoliko sati uhapsile u porodičnoj kući u naselju Hadžet, a pretresom objekta tada nisu pronašli nikakvo oružje.

Asmir R. je negirao da je prijetio ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, braneći se da je tokom poziva izrazio nezadovoljstvo odnosom državnog vrha prema Novom Pazaru i žiteljima tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije