Ex -Yu

Obezbjeđenje Mekdonaldsa nije pustilo male Rome u restoran

Obezbjeđenje Mekdonaldsa nije pustilo male Rome u restoran
Obezbjeđenje Mekdonaldsa nije pustilo male Rome u restoran

NOVI SAD - Jedna Novosađanka protestovala je zbog toga što obezbjeđenje restorana brze hrane "Mekdonalds" (Mc Donalds) u Novom Sadu nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje djece romske nacionalnosti.

Novosađanka Maja Rogić (32) je rekla agenciji Beta da je prišla djeci koja su se igrala na Trgu slobode, u blizini "Mekdonaldsa" i pitala ih da li su gladni, na šta su oni odgovorili potvrdno.

"Dečak (8 godina) i dve devojčice (7 i 5 godina) su trčkali ispred mene do 'Meka' gde ih je momak iz obezbeđenja restorana zaustavio i rekao da ne mogu da uđu. Prišla sam mu i rekla da sam ja s njima i da ću platiti šta budu naručili, na šta je momak rekao 'Vi možete

da uđete, oni ne' ", kazala je ona.

Dodala je da je ipak odlučila da sama uđe u restoran jer joj je bilo žao da djeca ispaštaju, a radovala su se obroku i čak joj pokazala na reklami šta bi želela da pojedu.

"Ušla sam, kupila im hranu, pa smo seli u baštu 'Meka' gde su i jeli", ispričala je Maja Rogić koja je novinaru Bete pokazala fiskalni račun u iznosu od 1.400 dinara, na kojem se vidi šta su deca jela.

To se desilo 10. jula, kasno uveče, dok je na Trgu slobode bio koncert beogradske rok grupe "Van Gog" (Van Gogh).

U Upravi "Mekdonaldsa Srbija" agenciju Beta su uputili na ovlašćenu agenciju za odnose s javnošću, ali na njen broj telefona se niko nije javljao, te nije bilo moguće dobiti komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije