Ex -Yu

Obijena kuća Grkovića u Orahovcu

Obijena kuća Grkovića u Orahovcu
Foto: Pixabay/Ilustracija | Obijena kuća Grkovića u Orahovcu

U Orahovcu je obijena porodična kuća penzionera Nebojše Grkovića, što je drugi napad na srpsku imovinu u ovom mjestu za dva dana, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kuća je obijena juče dok se Nebojša sa suprugom nalazio na ljekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca, a po povratku je zatekao ispreturane i razbacane stvari, navodi se u saopštenju.

Grkovići, kao i njihove komšije, više puta do sada su bili meta raznih provokacija, a sada i konkretnog incidenta budući da im se kuća nalazi tik uz albanski dio Orahovca.

"Ovo je drugi napad u Orahovcu za svega dva dana, što može da ukazuje da je po sredi organizovana akcija zastrašivanja srpskog življa u ovoj sredini", ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se napominje da se ovaj incident ne smije posmatrati izolovano, već u kontekstu pritisaka na preostale Srbe u Orahovcu da ovdje nisu dobrodošli i da im se ugrožava egzistencija.

"S obzirom na to da na putu koji vodi ka kući Grkovića postoje sigurnosne kamere, očekujemo da počinioci u najkraćem vremenu budu otkriveni i privedeni pravdi", navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije