Ex -Yu

Objavljene fotografije maskiranih naoružanih osoba u dvorištu manastira

Objavljene fotografije maskiranih naoružanih osoba u dvorištu manastira
Foto: Tanjug | Objavljene fotografije maskiranih naoružanih osoba u dvorištu manastira

Nakon što je objavljeno da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi upala blindiranim vozilom u Manastir Banjska, mediji su objavili da je kamera snimila maskirana i naoružana lica u manastiru.

Eparhija raško-prizrenska ranije je saopštila je da najoštrije osuđuje najnoviji napad koji se dogodio jutros na sjeveru Kosova, u blizini sela Banjska, u kome je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povrijeđena.

"Eparhija je jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira", pojasnili su ranije.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je noćas oko 3 časa poslije ponoći u selu Banjska u Leposaviću, napadnuta Kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi povrijeđen, prenijela je Koha. Kurti je pokazivao na konferenciji za medije fotografije na kojima se, kako on tvrdi, nalaze profesionalne uniformisane snage, ali nije jasno rekao čije.

Jutros je na skretanju prema Banjskoj, na samoj raskrsnici, raspoređeno više oklopnih vozila specijalnih jedinica policije, a duž magistrale vidljivi su policajci ROSU sa dugim cijevima, javljaju reporteri Kosovo onlajna sa terena. 

Mediji prenose da se u dvorištu Manastira Banjska čula pucnjava.

U toku popodneva javnosti će se obratiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije