Ex -Yu

Objavljeni detalji strašne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je poginula djevojčica

Objavljeni detalji strašne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je poginula djevojčica
Foto: Matija Habljak/PIXSELL | Objavljeni detalji strašne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je poginula djevojčica

ZAGREB – Hrvatska policija je objavila detalje strašne nesreće u kojoj je juče život u Dugom Selu izgubila djevojčica kad je na nju naletio kamion.

Kako navode u saopštenju, vozač se nije uvjerio da može skrenuti, odnosno da nema pješaka.

"Juče, 21. maja oko 12.05 časova u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te prilikom skretanja u desno na kolovoz ulice II. savski odvojak, bez da se prije započinjanja navedene radnje uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju ili njihovu imovinu", piše policija.

Dodaju da je skretao "ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane".

"Točkovima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolovoz navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno trotoarom. U nesreći dijete je smrtno stradalo", navodi policija.

"Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Opštinskog krivičnog državnog tužilaštva u Zagrebu obavljen je uviđaj saobraćajne nesreće, a saobraćaj Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati. Vozač teretnog automobila je uhapšen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će krivična prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu", dodaje se u njihovom saopštenju, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije