Ex -Yu

Objavljeno ko je sve bio u klubu kada je Petek donio mito Kovačeviću

Objavljeno ko je sve bio u klubu kada je Petek donio mito Kovačeviću
Foto: Screenshot | Objavljeno ko je sve bio u klubu kada je Petek donio mito Kovačeviću

Notorni klub u Slovenskoj 9 nedavno uhapšenog bivšeg šefa "Janafa" Dragana Kovačevića u centar pažnje došao je nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još desetorice okrivljenih od kojih su dvojica saborski zastupnici.

Na teret im se stavlja sumnjana da su počinili krivična djela primanjr mita, trgovanjr uticajem i zloupotreba položaja i ovlaštenja u pokušaju. Policija je tokom istrage duže vrijeme pratila preduzetnika Krešu Peteka pa su tako kamerom zabilježili kako ulazi u banku po novac, kako izlazi iz banke s novcem te kako odlazi do kluba Slovenskoj ulici. Snimili su ga kako tamo ulazi s novcem te izlazi bez njega. Naknadno su objavili kako su u torbi bila gotovo dva miliona kuna.

Sve se odvijalo 11. novembra prošle godine, a ranije je objavljeno da su toga dana u Kovačevićevom klubu bili Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakša Marasović, bivši član Uprave "Janafa", "Janafov" kooperant Tonica Rajh, nekadašnji plivač Aleksej Puninski te šef kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić.

U klubu je tog dana bilo 24 ljudi

Telegram je sada saznao imena svih ostalih Kovačevićevih gostiju toga dana, bilo ih je ukupno 24.

Tamo su tokom dana ušli i preduzetnici Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, ljekar Davor Vagić, advokat Robert Šoštarić te Edi Sadiković, Zoran Breščaković, Ivan Bilić, Marijan Vdović, Renata Blažević i Olga Čučak.

Snimljena su u Slovenskoj 9 i trojica taksista. USKOK će ih sve pozvati kao svjedoke.

Snimljen dogovor Peteka i Kovačevića

Prema detaljima tajnih snimaka, 6. novembra prošle godine Petek je tražio sastanak s Kovačevićem. Napisao mu je: "Lp, može li petak u klubu iza 12 ili…". Kovačević odgovara da će mu "javiti". U konačnici dogovaraju da će se u Klubu vidjeti "u ponedjeljak u 13.30".

Taj ponedjeljak bio je 11. novembra. Petek uoči sastanka naručuje u svojoj banci 1,96 miliona kuna. Novac, kako je snimljeno, uzima u 12.51.

Istražioci tvrde da ga je stavio u službenu vrećicu banke te se povezao iz Ivanić Grada za Zagreb. Vozio ga je službeni vozač u službenom automobilu.

U 13.30 Petek je, prema snimciama, javio Kovačeviću da će malo kasniti. Na to mu ovaj uzvraća: "samo polako". Sam Dragan Kovačević stigao je u klub nešto nakon Peteka. Policajci su ga snimili kako u 13.40 izlazi iz vozila i ulazi u zgradu u Slovenskoj 9.

U tim trenucima snimljeno je i kako Petek zove još jednog direktora iz "Janafa" - Gorana Petrovića. Pozvao ga je da "dođe kod šefa" jer je "tamo pun ku*** klope".

Nakon svega dvadesetak minuta Petek bez vrećice izlazi iz zgrade u Slovenskoj 9. Odmah se upućuje prema "Janafu", gdje se sastaje s direktorom zaduženim za bezbjednost kompanije Vladom Zorićem. I Zorić je sada pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u namještanju konkursa za Elektrocentar Petek vrijednog 20 miliona kuna.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije