Ex -Yu

Obradović: Jedan od prvih zadataka biće donošenje zakona o platama

Obradović: Jedan od prvih zadataka biće donošenje zakona o platama
Foto: Screenshot / Youtube | Obradović: Jedan od prvih zadataka biće donošenje zakona o platama

BEOGRAD - Novoizabrani ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Marija Obradović izjavila je da će jedan od prvih zadataka tog ministarstva biti donošenje zakona o platama što se, kako je najavila, očekuje u prvoj polovini sljedeće godine.

Ona je rekla novinarima u Skupštini Srbije, poslije polaganja zakletve članova nove Vlade, da se prioriteti njenog resora oslanjaju na već započete projekte i da će već u četvrtak, kada preuzme dužnost od dosadašnjeg ministra Branka Ružića, sagledati šta je urađeno i šta su dalji planovi.

"Važno je da se donese zakon o platama koji nas očekuje u prvoj polovini godine, jer će urediti mnoge stvari", navela je Obradovićeva.

Ona je dodala da će u fokusu rada ministarstva koje će voditi biti i e-Uprava, digitalizacija, izborni proces i uređenje biračkih spiskova, matične knjige, pitanje pečata.

"To možda građanima na prvi pogled nije ključno, ali do detalja uređuje život ljudi u Srbiji", rekla je Obradovićeva.

Ona je naglasila da svi u Vladi moraju biti brzi i efikasni i dodala da od zaposlenih u Ministarstvu očekuje da budu spremni da rade dugo i posvećeno, kako bi postigli prve rezultate do polovine naredne godine.

Obradovićeva je rekla da je za sve članove novog kabineta jedan od glavnih prioriteta borba protiv virusa korona, što nameće porast broja zaraženih.

"Borićemo se na svakom mestu svim raspoloživim sredstvima, a pre svega promenom svesti građana da moramo da nosimo maske, na čemu ćemo ubuduće svakodnevno insistirati", istakla je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije