Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Očuh dječaka koji su se utopili kod Lazarevca o nesreći

Očuh dječaka koji su se utopili kod Lazarevca o nesreći
Foto: wikipedia.org | Očuh dječaka koji su se utopili u jezeru o nesreći
N.N.

Očuh nastradalih mališana kaže da su se dječaci utopili nakon što je on iz plićaka otišao do obale da zapali cigaretu.

"Nekoliko sati pre nesreće išli smo na pijacu da Dragiši kupimo sveske i ranac za školu. Trebalo je da za osam dana krene u prvi razred. Posle smo došli na jezero, da predahnemo... A onda se dogodila strašna tragedija."

Ovako za "Blic" započinje priču Kristijan, očuh Dragiše (7) i Danijela (5) M., mališana koji su se u nedjelju poslije podne utopili u jezeru Očaga nedaleko od Lazarevca.

Kristijan se prisjetio svih dešavanja te kobne nedjelje, a kako kaže, tog dana prvi put su porodično otišli na jezero koje se nalazi nedaleko od njihovog porodičnog doma.

"Dečaci, Dragana, naša dvogodišnja ćerka i ja otišli smo tamo da se rashladimo. Dragana i ćerkica ostale su na obali kada sam ja sa Dragišom i Danijelom bio u plićaku gde smo se brčkali. Njih dvojica nisu znali da plivaju, pa nismo išli dublje. U jednom trenutku odvojio sam se od njih kako bih ispušio jednu cigaretu", kaže Kristijan.

Kako kaže, kad je završio cigaretu, primijetio je da dječaka nema.

Krenuo je da ih traži po obali i doziva ih, međutim bezuspješno.

"Obišao sam jedan krug oko jezera, ali njih nije bilo. Obratio sam se spasiocima za pomoć koji su krenuli sa mnom u potragu. Jedan od njih uskočio je u vodu i krenuo da roni, da ih traži", prisjeća se Kristijan.

Upravo spasilac koji je ronio bio je taj koji je pronašao mališane.

"On je tik uz ivicu jezera, na dubini oko dva metra pronašao tela Dragiše i Danijela. Bili smo izbezumljeni. Nadali smo se da će preživeti", u šoku je Kristijan, koji za razliku od majke dječaka koja je kobne večeri okrivila spasioce da nisu reagovali na vrijeme navodi da su odmah krenuli u potragu za mališanima.

Inače, na jezeru dan nakon tragedije nije bilo ljudi zbog lošeg vremena. Četvorica spasilaca, kao i osoba za prvu pomoć, sjedili su na svom radnom mjestu tik uz jezero.

Kako se saznaje, ovi spasioci nisu radili u nedjelju kada se dogodila tragedija.

"Deca su se igrala sa još nekim mališanima u plićaku. Odjednom su nestala. Ubrzo potom došao je muškarac koji je rekao da nema dva dečaka. Jedan spasilac je zaronio i napipao ruke", rekli su na jezeru.

Oni dodaju da niko od djece koja su se igrala sa utopljenom braćom nije viknuo niti dozivao u pomoć.

Kako je ispričao Kristijan, očuh utopljene braće, njihova majka Dragana otišla je u Beograd u policiju. Međutim, nije mogao da precizira zbog čega.

"Obdukcija će biti u sredu, nakon čega ćemo znati kada ćemo ih sahraniti", rekao je Kristijan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije