Ex -Yu

Odgođeno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Odgođeno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Foto: Arhiva | Odgođeno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

PRIŠTINA - U Osnovnom sudu u Prištini danas je za sedam dana odgođeno novo pripremno ročište u predmetu ubistva predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Odbrana optuženih zatražila je, a sud prihvatio da zbog proceduralnih razloga, odnosno promjene advokata jednog od optuženih, pripremno ročište bude odgođeno za 11. decembar.

Uprkos prethodnim upozorenjima i prigovorima odbrane okrivljenih ni na ovom ročištu opštuženima i njihovim braniocima nije dostavljena optužnica na srpskom jeziku, ali su optuženi prihvatili da im optužnica bude pročitana na albanskom, uz simultani prevod.

Današnje ročište je bilo zakazano po optužnici koju je Specijalno tužilaštvo Kosova treći put "uređivalo" i sudu dostavilo 11. novembra.

Apelacioni sud u Prištini je u septembru vratio predmet na ponovni postupak jer je prihvaćena žalba odbrane optuženih da je optužnica neutemeljena, nekompletna i neuredna.

U ovom predmetu Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara kao i navodne vođe kriminalne grupe Milan Radoičić i Zvonko Veselinović optuženi su da su organizovali, učestvovali, pomagali i počinili ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara 2018. u ulici Sutjeska u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Novo pripremno ročište zakazano je za petak, 11. decembar, u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije