Ex -Yu

Održana komemoracija Zukurliću, prisustvovao Vučić

Održana komemoracija Zukurliću, prisustvovao Vučić
Foto: Tanjug/Milos Milivojevic | Održana komemoracija Zukurliću, prisustvovao Vučić

BEOGRAD - Usame Zukorlić, sin preminulog muftije i akademika Muamera Zukorlića poručio je danas da će nastaviti saradnju sa dosadašnjim partnerima Stranke pravde i pomirenja, koju je osnovao njegov otac.

Zukorlić je istakao da je njegov otac partnersku politiku uspostavio samo sa dva lidera u Srbiji, sa bivšim premijerom Zoranom Ðindićem i sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

"Jako mu je bilo drago što je prvi put jedna politička partija iz Sandžaka potpisala koalicioni sporazum sa vladajućom strankom (SNS) u cilju razvoja Sandžaka. Narod Sandžaka želi da se ispuni muftijina želja, pa nam vi, predsedniče pomozite", rekao je Zukorlić na komemoraciji kojoj je prisustvovao i predsjednik Aleksandar Vučić.

"Poštovani, predsedniče, obećali ste mu da ćete poštovati Bošnjake i BiH, i to ste pokazali, u tom svetlu ćemo nastaviti. Muftijini partneri su i moji…", rekao je Zukorlić i dodao da se sa muftijom nije sprijateljio samo onaj koji ga nije upoznao.

Zukorlić je zahvalio Vučiću i predsjedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću na lijepim govorima na komemorativnom skupu, kao i velikom broju pripadnika srpskog naroda koji je iskazao poštovanje prema Muameru Zukorliću.

Usame Zukorlić je rekao da je većina Muamera Zukorlića upoznala kroz djelovanje u skupštini gdje je, kaže, osvježio koncept parlamenta i podigao moral i etiku poslanika na visok stepen.

"Politiku je izgradio na univerzalnim vrednostima tolerancije, mira i progresa, a snagu je crpeo u veri. Politika 'i-i', umesto politike "ili-ili", partneri, a ne poltroni", rekao je Zukorlić i dodao da će tim putem nastaviti da korača.

On je naveo da je cijeli život Muamera Zukorlića zadužbina, te da je život posvetio služeći Islamsku zajednicu, kao i da je njegova želja vraćanje jedinstva u toj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije