Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Odveli ljude u Belgiju da rade, pa ih tjerali da kradu

Odveli ljude u Belgiju da rade, pa ih tjerali da kradu
Foto: N.N. | Odveli ljude u Belgiju da rade, pa ih tjerali da kradu
Srna

BEOGRAD - U Srbiji je uhapšena petočlana kriminalna grupa, koja je odvela u Belgiju trojicu srpskih državljana pod izgovorom da će raditi dobro plaćen posao molera, ali ih je prisiljavala da kradu bakar i drugi metal iz tamošnjih fabrika.

Članovi ove grupe, svi iz okoline Žablja, uhapšeni su zbog sumnje da su kao kriminalna grupa trgovali ljudima na teritoriji Srbije i Belgije.

Na teret im je stavljeno da su februara do druge polovine oktobra prošle godine trojicu srpskih državljana doveli u zabludu da će na teritoriji Belgije raditi dobro plaćen posao molera, ali su ih tamo primoravali da kradu.

Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Na taj način su članovi kriminalne grupe dnevno, protivpravno, pribavljali novčane iznose od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Akciju su sproveli Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Novi Sad i koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Uhapšena su lica čiji su inicijali M.R, M.I, R.M, V.V. i I.J. Sumnja se da je organizator kriminalne grupe lice čiji su inicijali M.R.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije