Ex -Yu

Oglasila se Torcida o napadu na Srbe na Braču

Oglasila se Torcida o napadu na Srbe na Braču
Foto: Ilustracija | Oglasila se Torcida o napadu na Srbe na Braču

ZAGREB - Ogranak navijačke grupe Torcida na Braču saopštio je danas da ono što se dogodilo na tom hrvatskom ostrvu, gdje je pretučeno nekoliko sezonskih radnika, među kojima su i dvojica Srba, "nije i ne može biti" pod njihovom kontrolom i da, samim tim, oni kao organizatori Torcida Brač Kupa ne mogu snositi sankcije zbog tog incidenta.

Prethodno je gradonačelnica Supetra Ivana Marković saopštila da je obustavila finansijsku podršku Torcida kupu i zabranila njegovo održavanje zbog napada, koji se dogodio u noći između subote i nedjelje u tom gradu.


Povezane vijesti:


Tim povodom, Torcida Brač je u saopštenju, objavljenom na Facebook, ocijenila da je "kolektivizovanje krivice nedopustivo i zlonamjerno".

"Podstaknuti izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se prije neki dan dogodila u Supetru oko četiri sata ujutro, osjećamo potrebu da izvijestimo javnost da je takvo kolektivizovanje krivice, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač, nedopustivo i zlonamjerno, i isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova", navodi se u saopštenju.

Torcida Brač tvrdi da je turnir "humanitarnog karaktera", koji su organizovali, protekao bez ijednog incidenta, a da ono što se dogodio u kasne noćne sate nakon turnira "nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela", prenosi hrvatski sajt "Index".

U nedjelju je poslije fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču nekoliko osoba napalo četvoro sezonskih radnika, među kojima je bilo dvoje Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije