Ex -Yu

Oglasio se MUP Srbije o slučaju Mateja Periša

Oglasio se MUP Srbije o slučaju Mateja Periša
Foto: MUP/Arhiva | Oglasio se MUP Srbije o slučaju Mateja Periša
Agencije

BEOGRAD - DNK analizom tijela koje je juče oko 9.20 pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt je nastupila nenasilnim putem.

Kako je navedeno, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje kako bi ga pronašli i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbjednost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda, saopštio je MUP.

Tijelo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

"Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko devet sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i vidio da je isto odeven kao Matej Periš. Imao je jednu belu tenisicu i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom prema dole", rekao je Zelenović.

Tijelo je pronađeno četiri i po mjeseca nakon nestanka Splićanina. Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimku nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. Ali ne vidi se da je ušao u vodu.

Povezana vijest:

Potvrđeno - mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije