Ex -Yu

Oglasio se napadnuti Trebinjac: Dubrovčani nisu nacionalisti

Oglasio se napadnuti Trebinjac: Dubrovčani nisu nacionalisti
Foto: Ilustracija | Oglasio se napadnuti Trebinjac: Dubrovčani nisu nacionalisti
N.N.

Konobar iz Trebinja Nenad Asanović napustio je Dubrovnik nakon što su mu zaprijetili muškarci s fantomkama, prenijeli su u srijedu hrvatski mediji.

Sada se taj mladić navodno oglasio, a njegovu priču prenio je "Dubrovački dnevnik".

Pišu da im se javio napadnuti konobar Nenad Asanović i pojasnio im kako mu smeta što se sada po medijima provlači priča da su Dubrovčani nacionalisti.

"Ljudi su prema meni bili odlični, nemam nikakvih loših iskustava. Jako mi smeta što nastaju priče kako su Dubrovčani ovakvi ili onakvi. Predstavlja ih se nacionalistima. Dubrovčani nisu nacionalisti. Neka se to zna", rekao je on.

Poručio je i da iz Dubrovnika nosi samo lijepa iskustva.

"Rijetko gdje sam naišao na tako dobar prijem kao u vašem Gradu, stekao sam tu i jako lijepih poznanstava. Ono što se dogodilo smatram dijelom navijačke scene, a ne nacionalizma", rekao je mladić.

Navijač s tetovažom Delija ispričao je da navija za Crvenu zvezdu i da je zbog toga imao problema.

"I moj gazda u restoranu u kojem sam radio me ispoštovao, njegova porodica me prihvatila kao svoga. Niko kod vas od tako reći normalnih radnika neće imati problema. Imao sam ih ja zbog tetovaže Delija. Ali to nema veze s nacionalizmom kao takvim. Dubrovčani nisu nacionalisti", navodno je rekao ovaj mladić.

Ipak, nije ispričao šta se tačno dogodilo u noći kada je napadnut. Rekao je samo da se tu radi o navijačkom kodeksu.

"Recimo samo da sam fizički napadnut i da mi je rečeno da napustim grad. Jesam Delija, navijam za Crvenu zvezdu i više ništa o onome što je bilo te noći neću reći. To je stvar našeg navijačkog kodeksa koji jako poštujem", rekao je za "Dubrovački dnevnik".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

np63

Biti šovinista nije dobro a nacionalista je poželjno. Prvo voli svoje a onda poštuj tuđe. Toliko o nacionalizmu. Smatram da ovim navijačkim likovima i njihovim razmiricama ne treba davati publicitet i prostor u medijima.

Putin

nisu sve budale iste

Cuba Libre

Svaka čast na iskrenosti. Sad malo pasi travu na proplancima oko Trebinja i vidi možda sa Torcidom ili Delijama da ti prebace koju paru...

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije