Ex -Yu

Pratite nas na Google news

"Oluja bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja"

"Oluja bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja"
Foto: Screenshot / Youtube | Brnabić: "Oluja" bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja
Tanjug

BEOGRAD - Akcija "Oluja" bilo je etničko čišćenje Srba i prisustvo Borisa Miloševića to ne može da promijeni, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Što se tiče toga da li će prisustvo Miloševića da legitimizuje tu akciju, ništa ne može da je legitimizuje. To je 250.000 proteranih Srba, všie od 2.000 ubijenih. To su užasne patnje. Svake godine kada čujete nekog iz te kolone svaki put se rasplačete", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je dodala da i u Brionskim spisima, odnosno stenogramima stoji da je tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman govorio da je cilj te akcije etnički čista Hrvatska i ponovila da ne postoji ništa što može bilo ko da uradi da se to ospori i da se kaže da nije bilo etničkog čišćenja.

Brnabić je napomenula i da joj je teško da kao predsjednica Vlade Srbije oštro kritikuje poteze predstavnika Srba u Hrvatskoj, navodeći da je od Aleksandra Vučića naučila da Srbima treba uvijek dati najveću moguću podršku, jer ne može da se priušti da nema jedinstva u srpskom narodu gdje god živjeli, ali je istakla da odluku Miloševića da prisustvuje obilježavanju akcije ne može da podrži.

"Ne možemo ovo da podržimo, ali ne bih koristila ovu priliku da osuđujem čoveka, verujem da i njemu ovo nije najlakše i najlepše", rekla je Brnabić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije