Ex -Yu

Olujni vjetar u Zagrebu, nevrijeme i u drugim dijelovima Hrvatske

Olujni vjetar u Zagrebu, nevrijeme i u drugim dijelovima Hrvatske
Foto: Tanjug | Olujni vjetar u Zagrebu, nevrijeme i u drugim dijelovima Hrvatske

ZAGREB - Jaki na mahove i olujni vjetar duva u Zagrebu od nedjelje uveče, a olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske.

Na ulicama Zagreba u svim dijelovima grada jutros je mnogo polomljenih grana, stabala, razbacanih kanti za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su istrgnuti semafori.      

Interventne službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju, javlja Hina.

Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija širom Zagreba, kažu vatrogasci, a pozivi su sa još 50-tak adresa.

"Zbog jakog i olujnog vetra koji će i tokom današnjeg dana duvati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prevoz. Takođe pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje", navodi se u upozorenju.

Cijele noći udari vetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od juče imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na saobraćajnicama.

Zbog srušenog drveća u prekidu je saobraćaj na Sljemenskoj cesti.

Olujno nevreme zahvatilo je i druge delove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar tokom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tokom dana padala i u središnjem dijelu poluostrva.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina padavina, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije