Ex -Yu

Optužnica protiv majke koja je bacila bebu u rijeku: Pravdala se lošim odnosom s partnerom

Optužnica protiv majke koja je bacila bebu u rijeku: Pravdala se lošim odnosom s partnerom
Foto: Ilustracija | Optužnica protiv majke koja je bacila bebu u rijeku: Pravdala se lošim odnosom s partnerom

BIJELO POLJE - Viši državni tužilac iz Bijelog Polja, Hasan Lukač, podigao je optužnicu sa prijedlogom za produženje pritvora protiv Edine Kastrati (18) iz Plava, koja je 29. juna ove godine bacila muško dijete, staro četiri mjeseca u Đuričku reku, nedaleko od Plava.

U koritu rijeke beba je pronađena nekoliko dana nakon otkrivanja zločina.

Edina Kastrati je na saslušanju pred tužiocem i sudijom za istragu priznala krivično djelo za koje je osumnjičena. Pravdala se lošim odnosima sa nevjenčanim suprugom, koji ju je navodno tukao uz pogrdne riječi.

"Nisam više mogla da živim sa njim na takav način, stalno maltretirana, zbog čega sam odlučila da ovo uradim. Prethodno je drugo naše osamnaestomjesečno dijete bilo kod nevjenčanog supruga i njegove rodbine. Dok je sin spavao, sinulo mi je da ga bacim u rijeku", kazala je Edina, iskazujući kajanje zbog zločina.

Tužilaštvu je u međuvremenu dostavljen nalaz sudskog vještaka neuropsihijatrijske struke, u kojem piše da je optužena u momentu izvršenja krivičnog djela bila u uračunljivom stanju i da je bila svjesna svojih postupaka.

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju kojim je predsjedavao sudija Radoslav Konatar produžilo je pritvor za još dva mjeseca Edini Kastrat koja se tereti za krivično djelo teško ubistvo.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije