Ex -Yu

Osnovci pronašli novčanik i vratili ga vlasnici

Osnovci pronašli novčanik i vratili ga vlasnici
Foto: Ilustracija | Osnovci pronašli novčanik i vratili ga vlasnici

Učenici devetog razreda Osnovne škole "Pavle Žižić" iz sela Njegnjevo, Mirsad Hodžić i Vildan Ljuca, svojim primjerom pokazali su da poštenje, dobrota i porodično vaspitanje još uvijek postoje.

Oni su, ne premišljajući se, vratili vlasnici izgubljeni novčanik u kojem je bilo 200 evra.

Njih dvojica su prekjuče u 13.15 sati novčanik pronašli na ulici koja vodi od grada, preko Rasova i Strojtanice, dalje prema Gubavču i Bistrici.

"Ugledali smo novčanik na ulici i onda vidjeli da u njemu ima 200 evra i dokumenta na ime Esma Halilović. Nismo znali o kome se radi, pa smo pitali komšinicu Amelu Drpljanin koja živi u blizini da li zna o kome se radi. Srećom, komšinica je kazala da je poznaje i da će joj odnijeti novčanik. Odmah smo joj dali novčanik", kazali su dječaci. 

Vlasnica novčanika Esma Halilović kaže da nije primjetila da joj je nestao novčanik.

"Ovi mališani su pokazali da su lijepo vaspitani i pošteni. Pretpostavljam da mi je novčanik ispao kad sam izašla iz taksija. Odmah nakon što su dječaci odnijeli novčanik kod Amele, ona me je pozvala i javila mi šta se dogodilo. U novčaniku ništa nije falilo. Ovim putem im zahvaljujem", kazala je Halilovićeva, pozvavši dječake, poštene pronalazače, da joj se jave kako bi im lično zahvalila. 

U školi kažu da je ovo logičan potez i da su ova dva dječaka svojim gestom dali primjer prije svega svojim vršnjacima, ali i ostalim sugrađanima.

(CdM)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije