Ex -Yu

Oštro upozorenje Moskve Zapadu zbog Kosova: Znate li šta vam rade štićenici?

Oštro upozorenje Moskve Zapadu zbog Kosova: Znate li šta vam rade štićenici?
Foto: Tanjug | Oštro upozorenje Moskve Zapadu zbog Kosova: Znate li šta vam rade štićenici?
N.N.

MOSKVA - Moskva osuđuje incident u Kosovskoj Mitrovici i smatra da on ima za cilj zastrašivanje kosovskih Srba, navodi se u izjavi Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Oštro osuđujemo ovu akciju čiji je cilj zastrašivanje kosovskih Srba, nasilje nad Markom Đurićem, šefom srpske delegacije na pregovorima sa Prištinom“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rusija smatra neprihvatljivim otvorenu popustljivost međunarodnog prisustva — snaga za Kosovo i misije EU koje su samo sa strane posmatrale događaj i nisu ispunile svoj mandat, ističe Ministarstvo.

„Nameće se zaključak da Priština, EU i SAD uopšte ne namjeravaju da uvažavaju prava i interese Srba i žele da brutalno guše njihovu želju da brane svoje legitimne interese“, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je istaklo da je „ova izuzetno opasna linija puna recidiva oružanih sukoba na Kosovu i destabilizacije u regionu Balkana u cjelini“, a nastavak pokušaja da se uspostavi kontrola Prištine u područjima koja naseljavaju Srbi rasplamsava situaciju i pogoršava napore međunarodne zajednice za mirno postkonfliktno rješenje.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je sve one koji imaju uticaj na kosovsku elitu da na „svoje štićenike“ odmah izvrše ograničavajući uticaj i doprinesu deeskalaciji napetosti na Kosovu.

U ponedeljak uveče su specijalne snage kosovske policije upale u administrativnu zgradu u Kosovskoj Mitrovici, gdje se održavao okrugli sto o Kosovu, i privele direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marka Đurića.

(sputnik)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 15

Vlah koljač

Ovog vlaha sirotanovića mora hitno pod nož. Jebo mu sveti sava majku usranu neokupanu. Smrdiiiii kopile četničko.

sirotanovic

Haahha pickice znali smo obicna pizda usro si. Stalno nas ignorises za kontakt da se nadjemo da ti odvalimo kevu od srbskog kurca . Usro si se ignorises za kontakt mamicu ti jebemo jak na internetu picketino lojava

BL_mrkonjic

Jao krme prljavo pa zasto se srdis popusi mi da se smiris krmcino

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije