Ex -Yu

Osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva nevjenčane supruge

Osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva nevjenčane supruge
Foto: Savo Prelevic/Vijesti | Osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva nevjenčane supruge

PODGORICA - Ilir Đokaj osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na 40 godina robije za teško ubistvo bivše nevjenčane supruge Šejle Bakije (19), koje se dogodilo 30. septembra 2021. godine u prisustvu njene porodice.

Prvostepenu presudu je izrekao sudija Veljko Radovanović.

Tužilaštvo je na ročištu za iznošenje završnih riječi predložilo jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za Đokaja, za krivična djela teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Branilac optuženog Đokaja, advokat Srđan Lješković najavio je žalbu. 

"Tužilac je iznio samo one dokaze koji idu njima u prilog. Sud je povjerovao optužnici. Odbrani nije data šansa da iznese dokaze. Tvrdim: ovo nije ubistvoiz niskih pobuda, već iz nehata", kazao je Lješković.  Prema njegovim riječima, nema dokaza da je Bakija bila mučena ili zlostavljanja i da nije postaojala nikakva vrsta ljubomore. 

"U spisima predmeta nema dokaza da je Đokaj Bakiju maltretirao, tukao, pratio i vršio nasilje nad njom", tvrdi Lješković. 

Maja Raičević iz Centra za ženska prava poručila je danas nakon presude Đokaju da je ona putokaz sudijama kako da postupaju u slučajevima nasilja nad ženama. 

"Nasilje nad ženama obično ne počinje kad se prijavi, već je to praćeno prethodnom istorijom nasilja", kazala je ona. 

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaja, koji se terete da je 30. septembra prošle godine u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19). Tada je ranjen i Šejlin otac Šaban Bakija.

Đokaj je osumnjičen da je u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život Šabana, Indire i Bada Bakije, prenosi RTCG.

"On je na terasi njihove porodične kuće, iz obijesti i osjećaja posjedovanja Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u nju, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede uslijed kojih je nastupila smrt", navodi se u spisima predmeta i dodaje da je tom prilikom pogođen i Bade Bakija, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Dalje se navodi da se Đokaj otišao do vozila parkiranog ispred kuće, a kada je vidio da Šaban Bakija ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio. "Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile Indira i Bada Bakija, ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a pobjegao sa lica mjesta", navodi su istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije